top of page
Wat ik doe
png-clipart-arrow-button-turn-right-arro

Training geven

Het geven van hockeytraining op vrijwel alle niveaus en leeftijden is iets wat ik al heel lang met veel plezier doe. Maar daarnaast heb ik bijvoorbeeld ook fietslessen gegeven aan allochtone kinderen die niet konden fietsen. Geef ik momenteel nog 2 dagen in de week gymles en sta ik in de winter veel op de ijsbaan om schaatstrainingen te geven. 

png-clipart-arrow-button-turn-right-arro

Coachen

Coachen is meer dan leiding geven aan een hockeyteam of het begeleiden van een wedstrijd. In de loop der jaren ben ik het steeds interessanter gaan vinden: hoe denkt iemand, wat beweegt iemand en hoe kan ik "de juiste vraag" stellen. 
Het trainen en coachen van een hockeyteam deed ik al veel, is leuk en er valt veel in samen, maar ik ben de coachende rol bewuster gaan invullen en ook in andere situaties meer gaan toepassen. Met veel aandacht voor zowel de groep als individu. Ik heb dat een vervolg gegeven door ook nog de master coachen gaan doen bij het Johan Cruijff Institute. 

png-clipart-arrow-button-turn-right-arro

Workshops & cursussen
Ik volg geregeld zelf een workshop of een cursus: uitgeleerd ben ik nooit en mijn interesses zijn breed. Het geven van workshops en cursussen vind ik zelf ook heel leuk om te doen. Met mijn didactische achtergrond probeer ik altijd tot een goede interactie te komen met de groep. Momenteel doe ik dit met regelmaat voor de KNHB en verschillende hockeyclubs.

"Het probleem is niet dat we te weinig van anderen weten, maar dat we te snel denken genoeg van anderen te weten"
 

Kwamme Apprah

bottom of page